söndag 28 juli 2013

Skjutbaneträning

Klicka här och se ett klipp från vår egna skjutbana. Vår nya skjutbana . Det behövs träning förstår jag efter några serier.  I år är det värsta året hittills vad det gäller vildsvinsskador. Vi har skjutit ett tiotal i havren i sommar. Det väller in på bred front från skogarna runt omkring. Det värsta är att grävlingarna har också ökat så de får man gå på när de är lovliga. 
I dag har vi satt upp mera torn i havren

Nya fält med grisar

I förmiddags gick vi över ett havrefält för att kolla efter gris och se de hade nog varit där i minst en vecka. Bara att fixa torn och köra ut det tillsammans med Dahlbom så blev det en liten gylta direkt nu i kväll. Grattis till den.Kvistabon och Tommy P var också med och satt på Åsen med mig och tack till dom för hjälpen. Blir nog till att ställa ut mer torn i det fältet för det gick ju fint att ställa det helt fritt.

måndag 22 juli 2013

Min tur i kväll

I kväll satte vi oss igen och nu kom det några kullar till mig. Det blev en liten på 21 kg som fick åka med hem.Tack till A.D för hjälpen.

Utvilad ?

I går kväll gick vi åter ut mot havren och satte oss på pass, jag o A.D. Efter två timmar kom det tre grisar upp mot Dahlbom och han lyckades skjuta en i en lucka i havren. Grattis till en mindre gris. Jag förstår inte hur de kan gå och jaga gris ute i säden då den går till armhålorna. Vi fann knappt grisen i säden och man vill ju inte släppa in en hund då de skär sönder ögonen på bladen. Det är inte lätt att ta igen sömnen i den här värmen på dagarna 24-27 grader i en veckas tid nu. Men troligtvis ringar han snart och skall ut i kväll igen. Grödorna ser ut att börja lida då det bara kommit 68 mm efter sådd i mars.

söndag 7 juli 2013

Lyckosamt i går kväll

Riktigt bra eftersöksekipage, korgen+ foss
I går kväll gick vi ut 3 st jägare och det lyckades för två av oss. A.D fick skjutit en 20 kgs kl 22.00 och Boolia tog en 27 kgs kl 23.00. Grattis till de båda skyttarna som såg totalt 25 grisar. Jag såg inte en gris så de kanske har blivit rädda för havrefältet där jag satt.

tisdag 2 juli 2013

1gris hos A.D i går kväll

I går kväll sa A.D att han skulle skjuta en gris och se det lyckades. Grattis till den.