torsdag 27 juni 2013

lyckad frånvaro

Åkte bort en stund  i kväll och då tog Erik plats vid åkerkanten på Åsen. Han hade flyt och fick med sig två kultingar hem. Grattis till honom och tack till A.D som hjälpte honom med efterarbetet

tisdag 18 juni 2013

Snart månsken

I går kväll satte vi oss jag o A.D för att sitta hela natten. De som varit ute hos mig i 5 nätter behagade inte komma  men till A.D kom det en grupp med småttingar. Han fick 2 av dom så nu kanske de håller sig borta därifrån.Grattis till grisarna.

torsdag 13 juni 2013

4 st grisar mindre

I går kväll satte vi oss som vanligtt vid en havreåker och nu i regn vågade dom sig ut lite tidigare. Ett huligangäng på 9 st 45kgs grisar kom till mig och 3 st fick åka med hem. Tack Oscar för hjälp i 2,5 timmar. Under tiden vi flådde ringde A.D och sa att han lyckats komma åt en borta på sin kant och jag åkte och hjälpte honom . Grattis till den och nu god natt kl halv 5  på morgon. En kan nog inte va klok.

måndag 3 juni 2013

2 st mindre

I kväll skulle vi försöka få några kultingar som börjat gå ut i havren. Efter ett tag så kom jag på ett gäng som precis skulle ut på fälten. Det föll sig så att två små fick åka med hem, en på 17 och en på13 kg. Tack A.D för hjälpen.

söndag 2 juni 2013

Städning

Smidig sopskyffel
Passade på att städa bort vinterns avlagringar från foderautomaten när jag ändå larvade förbi. Det är en klar fördel att ha det på ett flatberg så det inte blir för söligt. Torrt är det ute på åkrarna, har väl kommit ca 17mm sedan sådden i april och inte nån ordentlig skur än. Ser bra ut ändå det som blev sått på tjälen. Skall försöka få några kultingar framöver då de börjar dra sig ut på fälten nu.